Z. Trebuľa lídrom v Košickom kraji, druhý naďalej R. Bauer

10.11.2013 Košice

Bratislava 9. novembra (TASR) - Vo voľbách predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) si prvé miesto aj po spočítaní viac ako polovice hlasov udržiava Zdenko Trebuľa (Smer-SD, Most-Híd, SMK), ktorý doteraz získal 45,55 percenta odovzdaných hlasov. Na druhom mieste sa nachádza Rudolf Bauer (KDS) s 25,76 percenta.

Vyplýva to z priebežných výsledkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V KSK je zatiaľ spočítaných 52,52 percenta okrskov. Volebná účasť v tomto kraji podľa priebežných výsledkov dosahuje 15,29 percenta.

Z. Trebuľa neskrýval sklamanie nad výsledkom volieb v KSK

Aj napriek tomu, že vo voľbách na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) získal Zdenko Trebuľa takmer polovicu hlasov všetkých zúčastnených voličov, neskrýval sklamanie nad tým, že sa nevyhne druhému kolu volieb.

„Pri intenzite práce, ktorú sme odviedli, a to teraz nehovorím len o predvolebnom období, ale za celé štyri roky, som čakal výsledok na prvé kolo,“ vyhlásil Trebuľa po spočítaní hlasov. Poznamenal, že táto situácia má svoje príčiny a volič vie, prečo sa tak rozhodol. „Zostava ľudí, ktorí kandidovali na predsedu KSK bola bezkonfliktná. Na rozdiel od iných krajov tu žiadny konflikt nebol. Možno práve tento moment spôsobil to, že voličský záujem klesol,“ zhodnotil Trebuľa slabú volebnú účasť v kraji, ktorá sa pohybovala pod úrovňou 18 percent.

Pred druhým kolom chce analýzu príčin. „Stále som sa snažil robiť všetko pre to, aby tento kraj išiel ďalej. Mnoho vecí sa nám podarilo. Vidím, že asi nie toto je dôležité,“ doplnil s tým, že určite nezloží zbrane. „Uvidíme však, čo urobí s voličmi druhé kolo, či vôbec prídu voliť,“ poznamenal.

Ani v druhom kole v súboji s Rudolfom Bauerom neočakáva konfliktnú kampaň. „Skôr ide o to, či si ľudia v kraji uvedomujú dôležitosť samosprávneho kraja,“ uzavrel Trebuľa.
 

Vyberte región